Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Susanne Dahlgren

    Kvinna

    En f.d. åklagare som sadlar om, blir kriminalpolis och så småningom biträdande justitieminister. Vackra Susanne Dahlgren gör en snabb karriär, men hon har ett mindre lyckligt privatliv. Då hennes barn vuxit upp lämnar maken henne. Istället inleder hon ett förhållande med advokaten Mattias Berglund, trots att de ofta står på olika sidor i de kriminalromaner Thomas Bodström skrivit om dem.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Rymmaren Bild på bokomslag för Idealisten Bild på bokomslag för Lobbyisten Bild på bokomslag för Populisten
  • Liz (Elizabeth) Carlyle

    Kvinna

    Den kvicktänkta brittiska säkerhetsagenten Elizabeth ”Liz” Carlyle arbetar sedan 1994 för MI5 och senare MI6. Hon är – enligt författaren Stella Remington – 34 år i första boken om henne, 168 cm lång, har brunt hår och gråblå ögon och betecknas som söt. Hon bor i en enkel liten lägenhet i London och är ensamstående, men tillfredsställer sitt sexbehov med en gift man som hon inte är kär i.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för I riskzonen
  • Helen Grace

    Kvinna

    Kriminalinspektör Helen Grace hade en svår uppväxt på offentliga inrättningar, som lett till psykiska problem och skuldkänslor. För att bekämpa dem går den framgångsrika, självständiga, attraktiva men också ensamma kvinnan till en professionell ”bestraffare” som piskar henne. Hon är masochist – men också en av de duktigaste poliserna i Southhampton, försäkrar hennes skapare M.J. Arlidge.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Ole dole Bild på bokomslag för Bro bro breja Bild på bokomslag för Dansa min docka Bild på bokomslag för … får leken tåla Bild på bokomslag för Nu i ro slumra in
  • Faye Adelheim

    Kvinna

    Sexig, blond och framgångsrik affärskvinna, som sedan tonåren hämnas på otäcka och ohederliga manspersoner, bl.a. genom att ta livet av dem, i böcker av Camilla Läckberg. Egentligen heter Faye Adelheim i förnamn Matilda, och har en tragisk bakgrund som inkluderar en vidrigt brutal far och en ohederlig ex-make, Jack, som hon fått dömd för mord på deras dotter Julienne – som ännu är i livet.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för En bur av guld Bild på bokomslag för Vingar av silver