Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Terry Quinn

    Man

    Då han arbetade som polis dödade han av en olyckshändelse en kollega. Det fick den grönögde irländaren Terry Quinn att lämna poliskåren, och istället ta jobb i en butik i Silver Spring, Maryland, som säljer begagnade pocketböcker och vinylskivor. Han gör dock även inhopp som aktiv medhjälpare åt en annan f.d. polis, Derek Strange som nu är privatdetektiv, i böcker av George P. Pelecanos.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Ren som snö Bild på bokomslag för Ett djävulskt pris Bild på bokomslag för Svarta själar
  • Petra Wester

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svinajakten Bild på bokomslag för Svärmaren Bild på bokomslag för Äppelkyrkogården
  • Nikolaj Malmsten

    Man

    Tidigare arbetade han för bl.a. Interpol i Paris, men nu är han kriminalinspektör vid Stockholmsgruppen, en specialenhet inom NOA, som Lotta Luxenburg berättar om en serie polisromaner. Nikolaj Malmsten har mörkt, lite lockigt hår, charmigt leende och ett litet ärr i pannan. Han har ett skakigt förhållande med sin f.d. sambo Maria, och han jobbar ofta i par med kollegan Isabella Knyckare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Infiltratören Bild på bokomslag för Rättskiparen
  • Erica Falck

    Kvinna

    När föräldrarna avlidit reser författaren Erica Falck hem till Fjällbacka, och där blir hon kvar. Hon blir indragen i en mordgåta, och träffar kriminalinspektör Patrik Hedström som hon gifter sig med och bildar familj. Med hennes hjälp bidrar han till att en rad fall blir lösta. Hon beskrivs som ”rätt söt”, och hennes personlighet är delvis baserad på författaren Camilla Läckbergs egen.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Isprinsessan Bild på bokomslag för Predikanten Bild på bokomslag för Stenhuggaren Bild på bokomslag för Olycksfågeln Bild på bokomslag för Tyskungen +7 st