Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Liz (Elizabeth) Carlyle

    Kvinna

    Den kvicktänkta brittiska säkerhetsagenten Elizabeth ”Liz” Carlyle arbetar sedan 1994 för MI5 och senare MI6. Hon är – enligt författaren Stella Remington – 34 år i första boken om henne, 168 cm lång, har brunt hår och gråblå ögon och betecknas som söt. Hon bor i en enkel liten lägenhet i London och är ensamstående, men tillfredsställer sitt sexbehov med en gift man som hon inte är kär i.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för I riskzonen
  • Maurice Wallion

    Man

    Journalist på Dagsnyheterna i Stockholm i början av förra seklet, och – försäkrar hans skapare Jul(ius) Regis – internationellt känd som ”detektivreportern”. Maurice Wallion är lång och slätrakad, har djup röst, grå ögon, bred panna och framskjutande haka. Han har även en enastående förmåga att få såväl tidningens redaktion som polisen att följa hans anvisningar då han utreder ett brott.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Vid de sex kaptenernas bord : några Jules-Verne-historier Bild på bokomslag för Sanningen om Cro-Cro : Jul. Regis sista noveller
  • Maura Isles

    Kvinna

    Rättsläkare i Boston, som i en svit böcker av Tess (eg. Terry) Gerritsen samarbetar med sin bästa vän, Jane Rizzoli, kriminalpolis och FBI-anställd. Maura Isles är vacker, lång och välväxt med brunt hår och bruna ögon. Hon är född i mitten av 70-talet, är frånskild och socialt otillgänglig. Dessutom kan hon helt enkelt inte ljuga – gör hon det drabbas hon märkligt nog av fysiska besvär.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för +7 st
  • Kickan Store

    Kvinna

    Kickan är ett smeknamn, men vad adjunkt Store är döpt till har hennes skapare Elisabet Kågerman hållit tyst om. Hon och Store har en hel del gemensamt: båda är lärare, båda är gifta med en bibliotekarie (herr Store heter Olle), båda har flera barn och Kickan hyser dessutom författardrömmar. I övrigt är hon närsynt och spelar gärna golf eller seglar – samt är en inte oäven amatördeckare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Döden skriver svenska Bild på bokomslag för Vågspel till döds Bild på bokomslag för Cirkeln slutes Bild på bokomslag för Resa på egen risk Bild på bokomslag för Citronplockerskan