Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • John Puller

    Man

    Hans far är en legendomsusad general, hans mor försvann då han var liten och hans bror sattes i fängelse för landsförräderi. Enligt David Baldacci är John Puller storvuxen ”som ett berg” och dessutom den amerikanska armens bästa utredare. Han är vältränad, attraktiv och okuvlig då han söker sanningen. Han har tillfälliga förhållanden med olika kvinnor, bl.a. Pentagon-generalen Julie Carson.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dagen noll Bild på bokomslag för De bortglömda Bild på bokomslag för Landsförrädaren Bild på bokomslag för Ingenmansland
  • Jakob Studer

    Man

    Den kanske mest kända problemlösaren i tyskspråkig kriminallitteratur är överkonstapel Jakob Studer, en ensamstående äldre herre, överviktig, med ett blekt, magert ansikte och en kraftig mustasch. Han skapades av den schweizisk-österrikiske författaren Friedrich Glauser, är i huvudsak verksam på landsbygden och i småstäder och löser sina fall med hjälp av intuition och människokännedom.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Överkonstapel Studer Bild på bokomslag för Feberkurva Bild på bokomslag för Kinesen
  • Matthew Cave

    Man

    En ung dansk journalist med ett vardagligt utseende, som lider av svåra mardrömmar sedan hans hustru och deras ofödda barn dödats i en trafikolycka. I böckerna av Mads Peder Nordbo har Matthew Cave tagit jobb på Grönland, där han träffar och förälskar sig i den ilskna unga inuitkvinnan Tupaarnaq Siegstad, som suttit i fängelse, och de engagerar sig i utredningarna av flera brutala mord.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Flickan utan hud Bild på bokomslag för Mannen från Thule
  • Johan Axberg

    Man

    Kriminalkommissarie i Sundsvall, duktig i sitt yrke men med ett rätt rörigt privatliv som inkluderar en skilsmässa. Så småningom blir han dock sambo med tv-reportern Carolina Lind. Johan Axberg blev föräldralös som liten, och växte upp hos farmodern Rosine på Frösön strax utanför Östersund. Han är cirka 45 år gammal och en av huvudpersonerna i de flesta kriminalromanerna av Jonas Moström.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens pendel Bild på bokomslag för Svart cirkel Bild på bokomslag för Hjärtats mörker Bild på bokomslag för Rymd utan stjärnor Bild på bokomslag för Mirakelmannen +11 st