Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Lars Martin Johansson

    Man

    Han är bl.a. chef för Rikskriminalen, och gör entré i Leif G.W. Perssons debutdeckare ”Grisfesten”. Johansson återkommer därefter i en rad av författarens kriminalromaner. Han var tidigare gift med Gunilla, med vilken han har två barn, men efter flera år som ungkarl gifte han om sig med den 20 år yngre Pia. Hans stora intresse är jakt, och han avlider efter att ha drabbats av en stroke.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mellan sommarens längtan och vinterns köld : en roman om ett brott Bild på bokomslag för Profitörerna : en polisroman Bild på bokomslag för En annan tid, ett annat liv : en roman om ett brott Bild på bokomslag för Linda - som i Lindamordet : roman om ett brott Bild på bokomslag för Grisfesten : en rövarroman
  • Stefan Elg

    Man

    En vältränad – trots sitt flitiga rökande – och smärt kriminalinspektör i Himmelsholm, som är författaren K. Arne Bloms litterära version av Nässjö. Stefan Elg är centralfigur i stadens poliskollektiv, och har goda kontakter med bl.a. pressen och inte minst poliskollegorna i Lund. Han får ofta ta ansvar för utredningarna ute ”på fältet”, med kriminalkommissarie Frits Stuhrs välsignelse.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Med andra ögon
  • Adam Fawley

    Man

    Kriminalkommissarie i Oxford och huvudperson i en svit romaner av pseudonymen Cara Hunter. Den vänlige och medkännande Adam Fawley är något över 40 år gammal och lite mer än 180 cm lång, mörkhårig och därtill mycket attraktiv. Han löser sina fall med hjälp av ett rutinerat team kriminalare. Hans hustru är juristen Alex, och makarna sörjer sitt enda barn, sonen Jake, som dog tio år gammal.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för
  • Tom Barnaby

    Man

    Kommissarie Thomas Geoffrey “Tom” Barnaby har blivit internationellt känd via ett antal polisromaner av pusseldeckartyp, skrivna av Caroline Graham, men främst tack vare TV-serien “Morden i Midsomer”. Han är en lugn, tålmodig, metodisk och noggrann polisutredare i den fiktiva staden Causton, där han bor med hustrun Joyce och dottern Cully. Hans högra hand är kriminalassistent Gavin Troy.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Morden i Badgers Drift Bild på bokomslag för En tragisk mans död Bild på bokomslag för Döden i förklädnad Bild på bokomslag för Skrivet i blod