Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Dexter Morgan

    Man

    En attraktiv, vänlig och alltid välklädd rättstekniker, född 1971 och gift med Rita Bennett vars två barn han är mycket förtjust i. I hemlighet är han dessutom en empatilös seriemördare, avslöjar författaren Jeff Lindsay (pseudonym för Jeffry P. Freundlich). Dexter Morgan såg sin mor mördas och uppmuntras av sin fosterfar, som är polis, att döda grova brottslingar som undkommit rättvisan.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dexter - dunkla drömmar Bild på bokomslag för Dexter - hängiven hämnare
  • Judy Hammer

    Kvinna

    Kommissarie Judy Hammer är polischef i North Carolina, Virginia, där hon har att kämpa mot såväl storstadsbrottslighet som envetna öbor i en kort svit romaner av Patricia Cornwell. Hammer är medelålders, olyckligt gift men förtjust i den unge kollegan Andy Brazil, som blir hennes högra hand. I böckerna om dem blandas realistiskt skildrat polisarbete med en del mer osannolika inslag.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt fiske Bild på bokomslag för Getingboet Bild på bokomslag för Fula fiskar
  • Joona Linna

    Man

    Finlandssvensk kriminalkommissarie, verksam i Sverige och huvudperson i en romansvit av Lars Kepler (pseud. f. Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril). Joona Linna är medelålders och välbyggd med rufsigt blont hår, ett allvarligt ansikte och grå ögon. Han arbetar efter helt egna idéer, vilket gör att han t.o.m. hamnar i fängelse. Hustrun heter Summa, och de har en dotter, Lumi.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Hypnotisören Bild på bokomslag för Paganinikontraktet Bild på bokomslag för Eldvittnet Bild på bokomslag för Sandmannen Bild på bokomslag för Stalker
  • Margret Mattsson

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Hämnarnas höst Bild på bokomslag för Järnskuggan Bild på bokomslag för Flickan från Moldavien