Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Micke (Mikael) Norell

    Man

    Egentligen är han ekonomijournalist, men har även arbetat bl.a. som konsult åt ett fondbolag och varit delägare i ett företag. Enligt författaren Hans-Olov Öberg är Mikael ”Micke” Norell egentligen en helt vanlig söderkis som gillar öl och helst hade suttit hemma med hustrun Sara och sonen Simon och lyssnat på Black Sabbath-skivor. Dock hamnar han ideligen i olika ekonomiska brottshärvor.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för En jagad man : [ett fall för Micke Norell] Bild på bokomslag för Mord i snö : [ett fall för Micke Norell] Bild på bokomslag för Klöver kungar : [ett fall för Micke Norell] Bild på bokomslag för Dödens planhalva : [ett fall för Micke Norell] Bild på bokomslag för Kreugermorden
  • Samuel Rosenbaum

    Man

    Judisk advokat, född i Tyskland 1905, som förlorade sin familj i nazisternas koncentrationsläger. Nu bor Samuel Rosenbaum ensam och sorgsen i Stockholm, men visar sig vid behov vara inte bara en lysande jurist utan även en god om än motvillig detektiv. Olov Svedelid och Leif Silbersky låter honom så småningom uppleva glädje då hans brorsdotterdotter spårar upp och tar kontakt med honom.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Upplösningen Bild på bokomslag för Upplösningen Bild på bokomslag för Bilden av ett mord Bild på bokomslag för Bländverk Bild på bokomslag för Dina dagar är räknade +11 st
  • Sidney Chambers

    Man

    James Runcie har skrivit en svit romaner om Sidney Chambers, kyrkoherde i Grantchester nära Cambridge, och skildrar dennes verksamhet som präst och amatördetektiv. Den gode kyrkoherden är reslig, smärt, drygt 30 år gammal med hög panna, örnnäsa och bruna ögon. Han är gift med den tyska änkan Hildegarde Staunton, och de har dottern Anna. Kriminalaren Geordie Keating är en mycket god vän.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens skugga
  • Bjørn Beltø

    Man

    Norsk arkeolog, som löser mysterier med religiös anknytning i en svit av Tom Egelands romaner. Bjørn Beltø är drygt 30 år gammal och albino, vilket bl.a. gör att han har dålig syn samt blek hy. Han är singel och har svårt att få förhållanden att fungera, trots att han intresserar vissa kvinnor. Periodvis lider han av ångest, och sitter då helst hemma och lyssnar på klassisk musik.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Cirkelns ände