Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Kinsey Millhone

    Kvinna

    Amerikansk privatdetektiv med ett rörigt och delvis sorgfyllt privatliv: hennes föräldrar dog i en trafikolycka då hon var barn, hennes båda äktenskap slutade med skilsmässor och hennes förhållanden med män är kortvariga. Däremot är hon framgångsrik i sitt jobb, vilket framgår i en svit romaner av Sue Grafton. Hon gör även korta gästspel i några andra författares böcker.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för S som i saknad
  • Ebba Schröder

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Furioso Bild på bokomslag för Kassandra
  • Fabian Risk

    Man

    Kriminalare som tjänstgör i sin gamla hemstad Helsingborg, dit han omplacerats från Stockholm efter en miss i tjänsten. Fabian Risk bor i radhus, är gift med Sonja och har dottern Matilda och sonen Theodor. Hans liv är fyllt av problem: frun har varit otrogen, dottern blir skottskadad och sonen har olämpliga vänner. Författaren Stefan Ahnhem låter honom finna tröst i en stor cd-samling.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Offer utan ansikte Bild på bokomslag för Den nionde graven Bild på bokomslag för Arton grader minus Bild på bokomslag för Motiv X Bild på bokomslag för X sätt att dö
  • Tom Reynolds

    Man

    En vänlig, lugn och humoristisk kriminalare i Dublin, som leder utredningarna av brutala mord i böcker av Jo Spain. Han är mellan 40 och 50 år gammal, med en lite sned näsa och svart grånande hår, samt lyckligt gift med Louise: de har den inte helt problemfria dottern Maria tillsammans. Tom Reynolds personlighet är baserad på författarens make Martin, som dock är journalist, inte polis.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Förlåt oss våra synder Bild på bokomslag för Frukta det du begär Bild på bokomslag för