Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Stefan Elg

    Man

    En vältränad – trots sitt flitiga rökande – och smärt kriminalinspektör i Himmelsholm, som är författaren K. Arne Bloms litterära version av Nässjö. Stefan Elg är centralfigur i stadens poliskollektiv, och har goda kontakter med bl.a. pressen och inte minst poliskollegorna i Lund. Han får ofta ta ansvar för utredningarna ute ”på fältet”, med kriminalkommissarie Frits Stuhrs välsignelse.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Med andra ögon
  • Astrid Sammils

    Kvinna

    Medelålders diplomat, som skapade en skandal på UD då hon offentligt avslöjade att hon hittat sin dåvarande make i en mycket intim situation med rikets kvinnliga utrikesminister. Attraktiva och målmedvetna Astrid Sammils drar sig tillbaka till Dalarna, där hon växt upp, börjar av en slump agera amatördetektiv och löser fall tillsammans med väninnan Carina Svahn i böcker av Ingrid Hedström.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bortfall Bild på bokomslag för Måltavla Bild på bokomslag för Brandgata
  • Nick Stone

    Man

    Han växte upp i England med en brutal far i en familj där man sällan umgicks med varandra. Så snart han fick möjlighet tog Nick Stone värvning, och blev efter en tid agent för säkerhetstjänsten SAS. Föga sägs om hans person och privatliv – men han har åtminstone en skilsmässa bakom sig. Under senare år har han frilansat och bekämpat bl.a. organiserad brottslighet i Andy McNabs romaner.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Fjärrkontroll Bild på bokomslag för Kris fyra Bild på bokomslag för Operation brandvägg Bild på bokomslag för Dödens skymning Bild på bokomslag för Frihetens dag
  • Harry Bosch

    Man

    Egentligen heter han Hieronymus Bosch, men kallar sig, av förklarliga skäl, Harry. Hans mor var prostituerad och blev mördad, hans far är en välkänd advokat som han träffade först som vuxen. Harry Bosch var soldat, och blev därefter polis i främst Los Angeles. Han har varit gift och har en dotter samt flera flickvänner. Och så är han huvudperson i en lång rad deckare av Michael Connelly.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den sista prärievargen Bild på bokomslag för Återkomsten Bild på bokomslag för Fallen ängel Bild på bokomslag för Svart eko Bild på bokomslag för Mörkare än natten +21 st