Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Camille Verhœven

    Man

    Författaren Pierre Lemaitre gör inte livet lätt för sin medelålders kriminalkommissarie Camille Verhœven i Paris. Hans gravida hustru Irène torteras till döds i första boken: i den fjärde blir hans flickvän Anne Forestier nästan dödad i samband med ett rån. Den kortvuxne (145 cm) och helt skallige polismannen, som inte alltid är särskilt sympatisk, löser fallen: därefter säger han upp sig.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Alex Bild på bokomslag för Camille Bild på bokomslag för Irène Bild på bokomslag för Rosy & John
  • Temperance Brennan

    Kvinna

    Medelålders men välbevarad och internationellt känd rättsantropolog, som i Kathy Reichs romaner är verksam i såväl Kanada och USA som andra länder. I första boken är Temperance ”Tempe” Brennan nyskild och nykter alkoholist. Viktiga personer i hennes liv är dottern Kate, som går på college, polisdetektiven Andrew Ryan, som hon har ett till och från-förhållande med, samt systern Harriet.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Redan död Bild på bokomslag för Död idag Bild på bokomslag för Dödligt beslut Bild på bokomslag för Dödliga hemligheter Bild på bokomslag för Dödligt allvar
  • Maria Lindh

    Kvinna

    Kriminalinspektör Maria Lindh flyttar med maken Jonas – framgångsrik kock – och lilla dottern Emilie Beata från Stockholm till Filipstad. Trots att hon tjänstgör i Örebro och är specialiserad på miljöbrott blir hon upprepade gånger indragen i mordutredningar i hemstaden. Hon är en skicklig utredare, samt blond, lång och slank, med tunna läppar och liten näsa, berättar Birgitta Edlund.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den ammande polisen Bild på bokomslag för Den badande kocken Bild på bokomslag för Den sjungande skorpionen
  • Faye Adelheim

    Kvinna

    Sexig, blond och framgångsrik affärskvinna, som sedan tonåren hämnas på otäcka och ohederliga manspersoner, bl.a. genom att ta livet av dem, i böcker av Camilla Läckberg. Egentligen heter Faye Adelheim i förnamn Matilda, och har en tragisk bakgrund som inkluderar en vidrigt brutal far och en ohederlig ex-make, Jack, som hon fått dömd för mord på deras dotter Julienne – som ännu är i livet.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för En bur av guld Bild på bokomslag för Vingar av silver