Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Malin Fors

    Kvinna

    Kriminalpolis i Linköping och ensamstående mamma till Tove efter skilsmässan från maken Janne. Istället har Malin Fors ett antal älskare, den ene efter den andre, men inget förhållande varar särskilt länge. Hon ser bra ut, med blont hår, vanligen kortklippt, och en vältränad, atletisk kropp. Hon har kämpat hårt mot alkoholism och slutligen lyckats, berättar författaren Mons Kallentoft.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Midvinterblod Bild på bokomslag för Sommardöden Bild på bokomslag för Höstoffer Bild på bokomslag för Vårlik Bild på bokomslag för Den femte årstiden +9 st
  • Kristin Bye

    Kvinna

    Cirka 30 år gammal är Kristin Bye känd TV-journalist och -personlighet i hemlandet Norge. Hennes skapare Tom Egeland beskriver henne som lång och slank, med gröna ögon och rödbrunt hår. Hon är intresserad av mystik, vilket inte alltid uppskattas av hennes gode vän och medarbetare, journalistveteranen Gunnar Borg. Hon är singel men har ett särboförhållande med dokusåpakändisen Christoffer.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Vargnatten
  • Max Wolfe

    Man

    Kriminalare i London, och enligt författaren Tony Parsons en mycket vanlig man med ett mycket vanligt utseende. Dock är han en envis och skicklig polis med ett hårt yttre och ett mjukt inre. Han är runt 30 år gammal, hans familj i våningen i Smithfield består av hans lilla dotter och en hund. Han har sömnproblem och är fortfarande förälskad i sin ex-hustru. Och så är han en duktig boxare…

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Murder bag Bild på bokomslag för Slaktaren i Highgate Bild på bokomslag för Bödlarna i Tyburn
  • Tiny (Thobela) Mpayipheli

    Man

    Sydafrikansk krigare från xhosa-folket, beryktad frihetskämpe – tidigare ANC-soldat – men också Stasi-agent och prickskytt för KGB. Han är son till en fridsam pastor, och enligt författaren Deon Meyer ”fruktansvärt stor”, med mycket mörk hy och bländvita tänder. Thobela ”Tiny” Mpayiphelis är en duktig rugbyspelare samt under en period sambo med Miriam Nzululwazi vars död tar honom hårt.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Död i gryningen Bild på bokomslag för Devils peak Bild på bokomslag för Jägarens hjärta