Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Rhea Moser

    Kvinna

    Jurist, född 1960, med judisk mor och dansk far. Rhea Moser har svart hår, mörka ögon, fint mejslade ansiktsdrag och är diskret klädd. Hon är brorsdotterdotter till den gamle advokaten Samuel Rosenbaum, som Leif Silbersky och Olov Svedelid skrivit en rad romaner om. Hon dyker upp som en överraskning i Rosenbaums liv, och finns vid hans sida även sedan hon gift sig med Paolo och fått barn.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Upplösningen Bild på bokomslag för Upplösningen Bild på bokomslag för Bilden av ett mord Bild på bokomslag för Hämnden är aldrig rättvis Bild på bokomslag för Hämnden är aldrig rättvis
  • Hedvig Ek

    Kvinna

    Den första kvinnliga polisen i operativ tjänst vid Nationella insatsstyrkan är, enligt författaren Christina Wahldén, kriminalinspektör Hedvig Ek. Hon är kort och nätt, men mycket bestämd och extremt vältränad – samt utbildad i USA av FBI. Hon är cirka 30 år gammal, singel och bär på ett trauma efter maken Anders död: han avled i cancer. Hon arbetar helst i par med kollegan Rafael Alba.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Till salu Bild på bokomslag för Gå på vatten Bild på bokomslag för Operation Ormens huvud
  • Morten Dahl-Nielsen

    Man

    Någon skönhet är han kanske inte, kommissarie Morten Dahl-Nielsen i Lund: en kutryggig, något lönnfet medelålders man med ett hår som blir allt tunnare. Inte trivs han med sitt jobb heller, trots att han är en duktig och uppskattad kriminalare. Han är skild från hustrun Marja sedan många år, men inleder ett förhållande med kollegan Marianne Ingelstam, meddelar författaren K. Arne Blom.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Ett bländande mörker
  • Nathalie Svensson

    Kvinna

    Hon är överläkare i Uppsala och psykolog i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp (GMP). Dessutom en ledande expert på psykopater och seriemördare, försäkrar hennes skapare Jonas Moström. Hon har en tragisk bakgrund, som inkluderar mordet på hennes fästman Adam, samt en vårdnadstvist med ex-maken Håkan om parets båda barn. Nathalie Svensson samarbetar ofta med kommissarie Johan Axberg.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Himlen är alltid högre Bild på bokomslag för Dominodöden Bild på bokomslag för Midnattsflickor Bild på bokomslag för Trogen intill döden Bild på bokomslag för Skuggorna ruva