Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Sidney Chambers

    Man

    James Runcie har skrivit en svit romaner om Sidney Chambers, kyrkoherde i Grantchester nära Cambridge, och skildrar dennes verksamhet som präst och amatördetektiv. Den gode kyrkoherden är reslig, smärt, drygt 30 år gammal med hög panna, örnnäsa och bruna ögon. Han är gift med den tyska änkan Hildegarde Staunton, och de har dottern Anna. Kriminalaren Geordie Keating är en mycket god vän.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens skugga
  • Dexter Morgan

    Man

    En attraktiv, vänlig och alltid välklädd rättstekniker, född 1971 och gift med Rita Bennett vars två barn han är mycket förtjust i. I hemlighet är han dessutom en empatilös seriemördare, avslöjar författaren Jeff Lindsay (pseudonym för Jeffry P. Freundlich). Dexter Morgan såg sin mor mördas och uppmuntras av sin fosterfar, som är polis, att döda grova brottslingar som undkommit rättvisan.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dexter - dunkla drömmar Bild på bokomslag för Dexter - hängiven hämnare
  • Isabella Knyckare

    Kvinna

    Kriminalinspektör vid Stockholmsgruppen, en specialenhet inom NOA, som Lotta Luxenburg skrivit en svit polisromaner om. Isabella Knyckare har genomlidit en traumatisk upplevelse: pojkvännen och kollegan Martin mördades i tjänsten, och hon fortsätter försöka hitta mördaren. Hon ser bra ut, med rak näsa, isblå ögon och fylliga läppar. Hon arbetar ofta i par med kollegan Nikolaj Malmsten.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Infiltratören Bild på bokomslag för Rättskiparen
  • Ben Cooper

    Man

    Hans far var polis, och Benjamin ”Ben” Cooper följde i hans spår. Han är anställd vid polisen i Derbyshire, där han växte upp, och många av de fall han arbetar med utspelas i nationalparken Peak District. Han arbetar vanligen tillsammans med sin överordnade, Diane Fry, i kriminalromanerna av Stephen Booth. Cooper och Fry är förälskade i varandra, något de inte vill erkänna ens för sig själva.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svarta hunden Bild på bokomslag för Jungfrudansen Bild på bokomslag för Iskallt spår Bild på bokomslag för Blindspel Bild på bokomslag för Ett sista andetag +11 st