Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Jane Rizzoli

    Kvinna

    Samarbetar i en rad böcker av Tess (eg. Terry) Gerritisen med rättsläkaren Maura Isles. Själv är Jane Rizzoli kriminalpolis, men arbetar även som föreläsare för FBI. Hon föddes i mitten av 70-talet, är attraktiv med svart hår och bruna ögon samt gift med Gabriel Dean som hon har barn med. Hon är känd för att vara sarkastisk, men även för att vara en självständig kvinna och duktig detektiv.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för +8 st
  • Erik Jensen

    Man

    Liksom sin gode vän, kommissarie Johan Axberg, har läkaren Erik Jensen på Sundsvalls sjukhus ett trassligt privatliv som inkluderar ett sprucket äktenskap. Han inledde dock senare ett förhållande med Estelle, syster till Nathalie Svensson, huvudperson i flera av författaren Jonas Moströms senare böcker. Erik Jensen medverkar i flera av dennes romaner, men ofta enbart i mindre biroller.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens pendel Bild på bokomslag för Svart cirkel Bild på bokomslag för Hjärtats mörker Bild på bokomslag för Rymd utan stjärnor Bild på bokomslag för Mirakelmannen +7 st
  • Peter Diamond

    Man

    Peter Diamond är polisman, tidigare stationerad i London, nu verksam i Bath i Somerset. Han är 50 plus, änkling och överviktig med usla matvanor – ”en vandrande hjärtattack”, enligt hans skapare Peter Lovesey. Redan i de tidiga böckerna hoppade Diamond av poliskåren, men återvände efter ett par romaner. Genom sin envishet och genom att strunta i order löser han ett antal känsliga fall.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Diamonds dilemma
  • Nathalie Svensson

    Kvinna

    Hon är överläkare i Uppsala och psykolog i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp (GMP). Dessutom en ledande expert på psykopater och seriemördare, försäkrar hennes skapare Jonas Moström. Hon har en tragisk bakgrund, som inkluderar mordet på hennes fästman Adam, samt en vårdnadstvist med ex-maken Håkan om parets båda barn. Nathalie Svensson samarbetar ofta med kommissarie Johan Axberg.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Himlen är alltid högre Bild på bokomslag för Dominodöden Bild på bokomslag för Midnattsflickor Bild på bokomslag för Trogen intill döden Bild på bokomslag för Skuggorna ruva