Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Kristin Bye

    Kvinna

    Cirka 30 år gammal är Kristin Bye känd TV-journalist och -personlighet i hemlandet Norge. Hennes skapare Tom Egeland beskriver henne som lång och slank, med gröna ögon och rödbrunt hår. Hon är intresserad av mystik, vilket inte alltid uppskattas av hennes gode vän och medarbetare, journalistveteranen Gunnar Borg. Hon är singel men har ett särboförhållande med dokusåpakändisen Christoffer.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Vargnatten
  • Stephanie Plum

    Kvinna

    En 30 år gammal prisjägare, repliksnabb och sexig, med brunt lockigt hår. Hon arbetar i Trenton, New Jersey, meddelar hennes skapare Janet Evanovich. Yrkesbanan halkade Stephanie Plum in på av en slump då hon blivit arbetslös. Hon är singel – dock sambo med hamstern Rex ¬ – och har två snygga beundrare i polismannen och barndomsvännen Joe Morelli samt yrkeskollegan Carlos ”Ranger” Mañoso.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Lovligt byte Bild på bokomslag för Jagat byte Bild på bokomslag för Nedlagt byte Bild på bokomslag för Fångat byte Bild på bokomslag för Delat byte +8 st
  • Roberta Löfström

    Kvinna

    Hon är rödhårig, 175 cm lång, har flygskräck, är envis och dricker helst te eller rödvin. Dessutom är hon säkerhetskonsult och privatdetektiv, bosatt i centrala Göteborg. Hon har ett förhållande med sin granne Bosse och är sambo med Hobbe, en Staffordshire bullterrier. Roberta Löfström föredrar att äta på restaurang, och är liksom sin skapare Catharina Kjellberg förtjust i italiensk mat.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt förtal Bild på bokomslag för Mördande makt Bild på bokomslag för Under ytan Bild på bokomslag för Patriarkens dotter Bild på bokomslag för Inte att leka med
  • Avi (Avraham) Avraham

    Man

    Han är inte så framgångsrik och begår ibland misstag som gör honom osäker och melankolisk. Men författaren Dror Mishani beskriver den kortvuxne, vardaglige kriminalaren Avraham Avraham i Holon – en förstad till Tel Aviv – som envis, och det gör att han når resultat. Han är singel, tillbringar sina kvällar framför TV:n och beundrar sin kvinnliga chef Ilana Lis, som han är lite rädd för.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Utsuddade spår Bild på bokomslag för Okänt hot