Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Kay Scarpetta

    Kvinna

    Patricia Cornwells huvudperson är rättspatolog, med bas i Virginia, USA. Hon har beskrivits som några och fyrtio år gammal, askblond, och har flera manliga beundrare – och kvinnliga motståndare som inte uppskattar hennes självsäkerhet. Hon är dessutom en duktig brottsplatsundersökare och skytt: det sista är en nödvändighet eftersom hon ofta hotas. På fritiden är hon en duktig kock.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mörkrets makt Bild på bokomslag för Sista utvägen Bild på bokomslag för Den osynlige Bild på bokomslag för Flyg fula fluga Bild på bokomslag för Dödligt spår +16 st
  • Ebba Schröder

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Furioso Bild på bokomslag för Kassandra
  • Ella Andersson

    Kvinna

    Hon lär vara den första rättsläkare som fått en huvudroll i svensk kriminallitteratur; författaren Elias Palm har f.ö. samma yrke. Ella Andersson är cirka 40 år gammal, attraktiv, brunhårig, envis och lever i ett skakigt förhållande i Lund med sambon Markus. Hon gillar antikviteter och ogillar byråkratiskt krångel, vilket gör att hon själv börjar undersöka mordfall hon stöter på i yrket.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Corpus delicti Bild på bokomslag för Causa mortis Bild på bokomslag för Memento mori
  • Hanna Skogholm

    Kvinna

    En medelålders, lång, slank och mörk rättspsykiater i Göteborg, gift med religionshistorikern Jan och mor till tre barn. Som liten opererades hon för sin klumpfot. Hanna Skogholm löser en svit märkliga mordfall i romaner av Sven Westerberg. Men hon är egentligen ingen detektiv – snarast en psykologisk utredare. Ibland utsätts hon och familjen för hot och attentat från bl.a. nynazister.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Judinnans tystnad Bild på bokomslag för Abonnemanget har upphört. Hänvisning saknas ... Bild på bokomslag för Andras väg har rastplatser i solen Bild på bokomslag för Flugfiskaren Bild på bokomslag för Guds fruktansvärda frånvaro