Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Cal Weaver

    Man

    Hur många problem man än har så låter författaren Linwood Barclay sin privatdetektiv och f.d. polisman Cal Weaver ha det ännu värre. Hans son Scott dör i ett förmodat självmord, och när han försöker få redan på vad som hänt blir han misstänkt för ett flickmord. Senare skjuts hans hustru Donna ihjäl. Han är medelålders, sliten och deprimerad, men trots alla motgångar en effektiv utredare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Lögnen Bild på bokomslag för 23
  • Sidney Chambers

    Man

    James Runcie har skrivit en svit romaner om Sidney Chambers, kyrkoherde i Grantchester nära Cambridge, och skildrar dennes verksamhet som präst och amatördetektiv. Den gode kyrkoherden är reslig, smärt, drygt 30 år gammal med hög panna, örnnäsa och bruna ögon. Han är gift med den tyska änkan Hildegarde Staunton, och de har dottern Anna. Kriminalaren Geordie Keating är en mycket god vän.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens skugga
  • Kouplan

    Man

    Han kallar sig Kouplan, men egentligen heter han Nesrine Amipour, född 1988, och är en transsexuell kille i en kvinnas kropp. Han är utbildad journalist men numera papperslös flykting i Sverige, hemlös och arbetslös. Han försörjer sig på att samla burkar och arbeta som ”privatspanare” i fyra romaner av Sara Lövestam samtidigt som han försöker ta redan på vad som hänt hans iranska familj.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Sanning med modifikation : första fristående boken om Kouplan Bild på bokomslag för Önska kostar ingenting : andra fristående boken om Kouplan Bild på bokomslag för Luften är fri : tredje fristående boken om Kouplan Bild på bokomslag för Finns det hjärterum : fjärde och sista boken om Kouplan Bild på bokomslag för I skuggorna [LL-bok]
  • Erik Morell

    Man

    Som tredje generationen i en polisfamilj är Erik – son till Gustav och sonson till Harald Morell – anställd vid poliskåren i Örnsköldsvik under första halvan av 1900-talet. Erik Morell är gift med Katarina, och de har fem barn av vilka också sonen Karl så småningom blir polis, och arbetar tillsammans med fadern. Historiska deckare om de tre generationerna har skrivits av Bo R. Holmberg.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Knivsliparen Bild på bokomslag för Bedragarna