Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Astrid Sammils

    Kvinna

    Medelålders diplomat, som skapade en skandal på UD då hon offentligt avslöjade att hon hittat sin dåvarande make i en mycket intim situation med rikets kvinnliga utrikesminister. Attraktiva och målmedvetna Astrid Sammils drar sig tillbaka till Dalarna, där hon växt upp, börjar av en slump agera amatördetektiv och löser fall tillsammans med väninnan Carina Svahn i böcker av Ingrid Hedström.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bortfall Bild på bokomslag för Måltavla Bild på bokomslag för Brandgata
  • Gerlof Davidsson

    Man

    Han är en f.d. skutskeppare, mer än 80 år gammal, och i behov av såväl käpp som hörapparat i det dagliga livet. Men minnet och slutledningsförmågan är det inget fel på. Gamle Gerlof – löst baserat på författaren Johan Theorins morfar Ellert Gerlofsson – är huvudperson, om än inte alltid den egentlige problemlösaren, i fyra lovordade deckare i Ölandsmiljö med antydda övernaturliga inslag.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Skumtimmen Bild på bokomslag för Nattfåk Bild på bokomslag för Blodläge Bild på bokomslag för På stort alvar : femton öländska berättelser Bild på bokomslag för Rörgast
  • Alan Banks

    Man

    Kriminalkommissarie Banks arbetar i staden Eastvale i den fiktiva Yorkshire-regionen Swainsdale. Han är en lugn, metodisk polisman som med stor intuition löser fall i romaner och noveller av engelsmannen Peter Robinson. Bredvid arbetet är Banks intresserad av modelljärnvägar, 60-talsrock samt kollegan Annie Cabbot som han har ett löst förhållande med efter skilsmässan från hustrun Sandra.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för En ovanligt torr sommar Bild på bokomslag för I ondskans spår Bild på bokomslag för Efter alla år av saknad Bild på bokomslag för En lek med eld Bild på bokomslag för En märklig affär +18 st
  • Petra Wester

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svinajakten Bild på bokomslag för Svärmaren Bild på bokomslag för Äppelkyrkogården