Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Roberta Löfström

    Kvinna

    Hon är rödhårig, 175 cm lång, har flygskräck, är envis och dricker helst te eller rödvin. Dessutom är hon säkerhetskonsult och privatdetektiv, bosatt i centrala Göteborg. Hon har ett förhållande med sin granne Bosse och är sambo med Hobbe, en Staffordshire bullterrier. Roberta Löfström föredrar att äta på restaurang, och är liksom sin skapare Catharina Kjellberg förtjust i italiensk mat.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt förtal Bild på bokomslag för Mördande makt Bild på bokomslag för Under ytan Bild på bokomslag för Patriarkens dotter Bild på bokomslag för Inte att leka med
  • Arsène Lupin

    Man

    Egentligen lär han heta Raoul d’Andrèsy, men det är som Lupin har blivit känd, först som gentlemannaförbrytare, senare som amatördetektiv, i böcker av fransmannen Maurice Leblanc. Som infernaliskt slug tjuv är han en klassiker i kriminallitteraturen, som drar t.o.m. Sherlock Holmes (alias Herlock Sholmes) vid näsan. Efter Leblancs död har andra författare skrivit flera böcker om Lupin.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Arsène Lupin : gentleman, stortjuv Bild på bokomslag för Kristallproppen Bild på bokomslag för Chifferskriften Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för
  • Ebba Schröder

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Furioso Bild på bokomslag för Kassandra
  • Tiny (Thobela) Mpayipheli

    Man

    Sydafrikansk krigare från xhosa-folket, beryktad frihetskämpe – tidigare ANC-soldat – men också Stasi-agent och prickskytt för KGB. Han är son till en fridsam pastor, och enligt författaren Deon Meyer ”fruktansvärt stor”, med mycket mörk hy och bländvita tänder. Thobela ”Tiny” Mpayiphelis är en duktig rugbyspelare samt under en period sambo med Miriam Nzululwazi vars död tar honom hårt.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Död i gryningen Bild på bokomslag för Devils peak Bild på bokomslag för Jägarens hjärta