Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Judy Hammer

    Kvinna

    Kommissarie Judy Hammer är polischef i North Carolina, Virginia, där hon har att kämpa mot såväl storstadsbrottslighet som envetna öbor i en kort svit romaner av Patricia Cornwell. Hammer är medelålders, olyckligt gift men förtjust i den unge kollegan Andy Brazil, som blir hennes högra hand. I böckerna om dem blandas realistiskt skildrat polisarbete med en del mer osannolika inslag.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt fiske Bild på bokomslag för Getingboet Bild på bokomslag för Fula fiskar
  • Erik Jensen

    Man

    Liksom sin gode vän, kommissarie Johan Axberg, har läkaren Erik Jensen på Sundsvalls sjukhus ett trassligt privatliv som inkluderar ett sprucket äktenskap. Han inledde dock senare ett förhållande med Estelle, syster till Nathalie Svensson, huvudperson i flera av författaren Jonas Moströms senare böcker. Erik Jensen medverkar i flera av dennes romaner, men ofta enbart i mindre biroller.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens pendel Bild på bokomslag för Svart cirkel Bild på bokomslag för Hjärtats mörker Bild på bokomslag för Rymd utan stjärnor Bild på bokomslag för Mirakelmannen +7 st
  • Paul Hjelm

    Man

    Polisman i Huddinge, som felaktigt blev suspenderad och därefter omplacerad till och central figur i den s.k. A-gruppen, en speciell enhet hos Rikspolisstyrelsen. Då gruppen splittras flyttas Paul Hjelm och några av de övriga i den till en internationell polisstyrka, Opcop. Han är gift med Cilla och paret har två barn. Böckerna om honom är skrivna av Arne Dahl (pseudonym för Jan Arnald).

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Ont blod Bild på bokomslag för Misterioso Bild på bokomslag för Upp till toppen av berget Bild på bokomslag för Europa blues Bild på bokomslag för De största vatten +10 st
  • Adelia Aguilar

    Kvinna

    Hennes fullständiga namn är Vesuvia Adelia Rachel Ortese Aguilar, hon lever på 1100-talet och är läkare. Hon skickas från Sicilien till England för att bistå i en utredning om barnamord, och löser fallet. Därefter stannar hon motvilligt i landet. Hon är mörkblond, vacker och slank, och ogift mor till dottern Allie vars far är biskop, berättar Ariana Franklin (pseudonym för Diana Norman).

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödens mästarinna Bild på bokomslag för Dödens labyrint