Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Roberta Löfström

    Kvinna

    Hon är rödhårig, 175 cm lång, har flygskräck, är envis och dricker helst te eller rödvin. Dessutom är hon säkerhetskonsult och privatdetektiv, bosatt i centrala Göteborg. Hon har ett förhållande med sin granne Bosse och är sambo med Hobbe, en Staffordshire bullterrier. Roberta Löfström föredrar att äta på restaurang, och är liksom sin skapare Catharina Kjellberg förtjust i italiensk mat.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt förtal Bild på bokomslag för Mördande makt Bild på bokomslag för Under ytan Bild på bokomslag för Patriarkens dotter Bild på bokomslag för Inte att leka med
  • Michael McLoughlin

    Man

    Äldre, något överviktig polisman i Dublin, som efter pensionen köpt hus i en badort utanför staden. Han är singel – men inte ointresserad av kvinnor – och närmaste familjen är liten: modern, som bor på ett ålderdomshem, samt en syster. Fadern, som också var polis, dödades i tjänsten. Som pensionär blir Michael McLoughlin motvilligt indragen i olika kriminalfall i romaner av Julie Parsons.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mary, Mary Bild på bokomslag för I det förflutnas grepp Bild på bokomslag för En sista söndag
  • Liz (Elizabeth) Carlyle

    Kvinna

    Den kvicktänkta brittiska säkerhetsagenten Elizabeth ”Liz” Carlyle arbetar sedan 1994 för MI5 och senare MI6. Hon är – enligt författaren Stella Remington – 34 år i första boken om henne, 168 cm lång, har brunt hår och gråblå ögon och betecknas som söt. Hon bor i en enkel liten lägenhet i London och är ensamstående, men tillfredsställer sitt sexbehov med en gift man som hon inte är kär i.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för I riskzonen
  • Oliver Stone

    Man

    Egentligen heter han John Carr, och var en gång USA:s mest fruktade säkerhetsagent. Sedan han dödat de män som mördat hans hustru blev han USA:s mest jagade man, gick under jorden och bytte namn, berättar David Baldacci. Nu är den långe och magre Oliver Stone gammal med gråvitt hår, men också ledare för den hemliga privata organisationen Kamelklubben som bekämpar främst politiska brott.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Kamelklubben Bild på bokomslag för Samlarna Bild på bokomslag för Förrädarna Bild på bokomslag för De rättfärdiga Bild på bokomslag för De sammansvurna