Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Astrid Sammils

    Kvinna

    Medelålders diplomat, som skapade en skandal på UD då hon offentligt avslöjade att hon hittat sin dåvarande make i en mycket intim situation med rikets kvinnliga utrikesminister. Attraktiva och målmedvetna Astrid Sammils drar sig tillbaka till Dalarna, där hon växt upp, börjar av en slump agera amatördetektiv och löser fall tillsammans med väninnan Carina Svahn i böcker av Ingrid Hedström.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bortfall Bild på bokomslag för Måltavla Bild på bokomslag för Brandgata
  • Andy Brazil

    Man

    När läsarna får möta Andrew ”Andy” Brazil f.f.g. är han 22 år gammal, en blivande stjärna som nyhetsreporter men även volontär hos polisen i North Carolina, Virginia. Redan i nästa bok har han dock blivit fast anställd hos polisen, berättar författaren Patricia Cornwell. Brazil arbetar tillsammans med den medelålders polischefen och kommissarien Judy Hammer, vars högra hand han blivit.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Farligt fiske Bild på bokomslag för Getingboet Bild på bokomslag för Fula fiskar
  • Martine Poirot

    Kvinna

    Undersökningsdomare i den fiktiva lilla belgiska staden Villette-sur-Meuse, där hon bor med maken, den svenskättade medeltidsprofessorn Thomas Héger, och (så småningom) deras två barn. Martine Poirot – författaren Ingrid Hedström är förtjust i pusseldeckare à la Agatha Christie – är 34 år då vi möter henne f.f.g. Hon är vacker och klädmedveten samt en skicklig och envis brottsutredare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Lärarinnan i Villette Bild på bokomslag för Flickorna i Villette Bild på bokomslag för Under jorden i Villette Bild på bokomslag för Blodröd måne över Villette Bild på bokomslag för Rekviem i Villette
  • Inger Johanne Vik

    Kvinna

    Hon är en kriminalpsykolog och jurist som har arbetat för amerikanska FBI, men som återvände till Norge och Oslo där kriminalinspektören Yngvar Stubø vänder sig till henne för att få hjälp med ett fall. Det får han – och dessutom gifter sig Vik och Stubø, och får så småningom också barn i de romaner som Anne Holt skrivit om paret. Vik är även huvudperson i den svenska TV-serien ”Modus”.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Det som tillhör mig Bild på bokomslag för Det som aldrig sker Bild på bokomslag för Presidentens val Bild på bokomslag för Frukta inte Bild på bokomslag för Död i skugga