Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Emma Sköld

    Kvinna

    Ung, snygg, ambitiös och karriärinriktad kriminalassistent, först i Nacka, sedan hos Länskriminalpolisen. Hennes pappa Evert har varit länspolismästare, berättar författaren Sofie Sarenbrant. Tillsammans med sambon Kristoffer har Emma Sköld dottern Ines. När Emma råkar ut för en oförklarlig ridolycka, och under flera månader hamnar i koma, visar det sig att någon traktar efter hennes liv.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Andra andningen Bild på bokomslag för Visning pågår Bild på bokomslag för Avdelning 73 Bild på bokomslag för Tiggaren Bild på bokomslag för Vila i frid +6 st
  • Camille Verhœven

    Man

    Författaren Pierre Lemaitre gör inte livet lätt för sin medelålders kriminalkommissarie Camille Verhœven i Paris. Hans gravida hustru Irène torteras till döds i första boken: i den fjärde blir hans flickvän Anne Forestier nästan dödad i samband med ett rån. Den kortvuxne (145 cm) och helt skallige polismannen, som inte alltid är särskilt sympatisk, löser fallen: därefter säger han upp sig.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Alex Bild på bokomslag för Camille Bild på bokomslag för Irène Bild på bokomslag för Rosy & John
  • Alex Delaware

    Man

    Delaware är barn- och ungdomspsykolog i Los Angeles, och anlitas som sådan av polisen i fall där unga varit inblandade. Han nöjer sig dock inte med polisens utredningar, utan forskar själv vidare i en svit romaner av Jonathan Kellerman. Själv är Delaware en mycket intelligent men emotionellt osäker person, något som också kännetecknar hans förhållande med flickvännen Robin Castagna.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Monstret Bild på bokomslag för Doktor Död Bild på bokomslag för Blodsband Bild på bokomslag för Mordboken Bild på bokomslag för - den starkes rätt
  • Petra Wester

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svinajakten Bild på bokomslag för Svärmaren Bild på bokomslag för Äppelkyrkogården