Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Tommy Beresford

    Man

    Den rödhårige Thomas ”Tommy” Beresford är en något fantasilös men envis engelsman, som deltog i första världskriget och sårades två gånger. Han gifte sig därefter med barndomsvännen Prudence ”Tuppence” Cowley, och de får två barn samt adopterar ett. Tillsammans löser makarna med gott humör och underhållande dialoger ett antal fall i fyra romaner och en novellsamling av Agatha Christie.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den hemlighetsfulle motståndaren Bild på bokomslag för Par i brott
  • Harry Bosch

    Man

    Egentligen heter han Hieronymus Bosch, men kallar sig, av förklarliga skäl, Harry. Hans mor var prostituerad och blev mördad, hans far är en välkänd advokat som han träffade först som vuxen. Harry Bosch var soldat, och blev därefter polis i främst Los Angeles. Han har varit gift och har en dotter samt flera flickvänner. Och så är han huvudperson i en lång rad deckare av Michael Connelly.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den sista prärievargen Bild på bokomslag för Återkomsten Bild på bokomslag för Fallen ängel Bild på bokomslag för Svart eko Bild på bokomslag för Mörkare än natten +21 st
  • Rebecca Normén

    Kvinna

    Den välutbildade Rebecca Normén jobbar i en trilogi romaner av Anders de la Motte för bl.a. säkerhetspolisens personskydd, men också med att hjälpa sin lillebror Henrik Pettersson som hamnat i stora svårigheter och jagas av bl.a. polisen. Hon är runt 35 år och är attraktiv med mörka ögon, markerade kindben och liten näsa. Sitt privatliv är hon mycket mån om, och undviker fasta partners.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Geim Bild på bokomslag för Buzz Bild på bokomslag för Bubble
  • Siri Bergman

    Kvinna

    Psykologen och psykoterapeuten Siri Bergman, några och 30 år gammal, bor ensam i en ombyggd, enslig sommarstuga på Värmdö sedan hennes man Stefan drunknade. Så småningom kommer hon över sorgen, inleder ett förhållande med polisen Markus och får en plats i polisens gärningsmannaprofilgrupp. Men hennes förflutna går igen i en svit kriminalromaner av systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Någon sorts frid Bild på bokomslag för Bittrare än döden Bild på bokomslag för Innan du dog Bild på bokomslag för Mannen utan hjärta Bild på bokomslag för Eld och djupa vatten