Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Max Wolfe

    Man

    Kriminalare i London, och enligt författaren Tony Parsons en mycket vanlig man med ett mycket vanligt utseende. Dock är han en envis och skicklig polis med ett hårt yttre och ett mjukt inre. Han är runt 30 år gammal, hans familj i våningen i Smithfield består av hans lilla dotter och en hund. Han har sömnproblem och är fortfarande förälskad i sin ex-hustru. Och så är han en duktig boxare…

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Murder bag Bild på bokomslag för Slaktaren i Highgate Bild på bokomslag för Bödlarna i Tyburn
  • Kurt Wallander

    Man

    Han bor och arbetar i lilla Ystad i Skåne, vilket inte hindrar att kommissarie Kurt Wallander får leda undersökningar av svåra fall, och jaga såväl seriemördare som internationella förbrytare. Genom böckerna av Henning Mankell samt en rad filmer och tv-serier har Wallander blivit en i många länder uppskattad publikfavorit samt en av Sveriges mest kända litterära figurer.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mannen på stranden Bild på bokomslag för Innan frosten Bild på bokomslag för Hundarna i Riga Bild på bokomslag för Mannen som log Bild på bokomslag för Mördare utan ansikte +9 st
  • Jane Rizzoli

    Kvinna

    Samarbetar i en rad böcker av Tess (eg. Terry) Gerritisen med rättsläkaren Maura Isles. Själv är Jane Rizzoli kriminalpolis, men arbetar även som föreläsare för FBI. Hon föddes i mitten av 70-talet, är attraktiv med svart hår och bruna ögon samt gift med Gabriel Dean som hon har barn med. Hon är känd för att vara sarkastisk, men även för att vara en självständig kvinna och duktig detektiv.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för +8 st
  • Erik Morell

    Man

    Som tredje generationen i en polisfamilj är Erik – son till Gustav och sonson till Harald Morell – anställd vid poliskåren i Örnsköldsvik under första halvan av 1900-talet. Erik Morell är gift med Katarina, och de har fem barn av vilka också sonen Karl så småningom blir polis, och arbetar tillsammans med fadern. Historiska deckare om de tre generationerna har skrivits av Bo R. Holmberg.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Knivsliparen Bild på bokomslag för Bedragarna