Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Tommy Westfelt

    Man

    När läsaren möter honom f.f.g. i Christer Nygrens debutdeckare är Tommy Westfelt kriminalreporter på en Norrlandstidning. Han dricker för mycket, slarvar med ekonomin och är ungkarl – han misslyckas grovt med sina förhållanden med kvinnor, däribland Katrin Karlsson som återkommer i flera böcker. Han har dock god kontakt med kriminalaren Arne Olander, och de arbetar ofta med samma fall.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Blue tango Bild på bokomslag för Flashback Bild på bokomslag för Deadline Bild på bokomslag för Exit Bild på bokomslag för Liten tid vi leva här
  • Hasse (Hans) Nelander-Wein

    Man

    Han är känd som en duktig, sympatisk och medkännande kommissarie, enligt hans skapare och yrkeskollega Lena Matthijs. Hans äktenskap har dock kraschat sedan hustrun Eva avslöjats som otrogen. Hasse Nelander-Wein är runt 50 år gammal, med mörkt, tillbakakammat hår och blå ögon. Han är lång, drygt 190 cm, och kämpar för att hålla vikten i schack. Som ung var han en lovande fotbollsspelare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Killing your darlings Bild på bokomslag för Under fjärilens vingar Bild på bokomslag för En bror för en syster Bild på bokomslag för Lejonet från Zagros
  • Petra Wester

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svinajakten Bild på bokomslag för Svärmaren Bild på bokomslag för Äppelkyrkogården
  • Ted (Edward) Conkaffey

    Man

    Han heter Edward Conkaffey, men är känd som Ted, och förlorade såväl sitt polisjobb som sin familj sedan han anklagats för sexövergrepp mot en ung flicka. Han friades, men skvallret dog inte, och han bor nu ensam med sju gäss samt en hund. Han är lång och muskulös, med svart hår och blå ögon, och arbetar ibland med en ung kvinnlig privatdetektiv, Amanda Pharrell, i böcker av Candice Fox.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Crimson lake Bild på bokomslag för Redemption Point