Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Barry Duckworth

    Man

    Medelålders kriminalinspektör som har allt från en huvudroll till små biroller i Linwood Barclays böcker om staden Promise Falls. Barry Duckworth försöker förgäves att banta och dölja sitt glesnande hår genom att kamma det över flinten. Han är lyckligt gift, har inget mörkt förflutet och ser så vardaglig ut att ingen riktigt lägger märke till honom. Men han är envis och han löser sina fall!

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Alltför nära Bild på bokomslag för Vilseledd Bild på bokomslag för Tro dina ögon Bild på bokomslag för Sveket Bild på bokomslag för Lögnen
  • Sean Duffy

    Man

    En ung – han är född 1950 – kriminalare med placering i nordirländska Carrickfergus under 1980-talet. IRA-striderna pågår som värst, och Sean Patrick Duffy har det inte lätt som katolik i det protestantiska Nordirland, enligt författare Adrian McKinty. Duffy har mörkt, lockigt hår och blå ögon, är för tillfället singel, lyssnar gärna på klassisk musik och har gömt lite hasch i sitt garage.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Kall, kall jord Bild på bokomslag för Jag hör sirenerna på gatan
  • Anne-kin Halvorsen

    Kvinna

    Förnamnet skrevs Annekin – utan bindestreck – när Kim Småge introducerade henne i en långnovell. Därefter blev det Anne-kin: hon är polisassistent i Trondheim, där hennes envishet, tålamod och hetsiga humör gör att hon hamnar i farliga situationer när hon löser fall med modern brottslighet. På fritiden lyssnar hon på blues på sin dyra musikanläggning, eller badar i Trondheimsfjorden.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Sub Rosa Bild på bokomslag för En kärnfrisk död Bild på bokomslag för Containerkvinnan
  • Filip Collin

    Man

    En mycket vältalig, smart och världsvan svensk äventyrare och gentlemannatjuv, som så småningom också visar sig vara en skicklig detektiv. Filip Collin, som ofta kallar sig professor Pelotard, ägnar sig tillsammans med sina kumpaner – fransmannen Lavertisse och engelsmannen Graham – främst åt ekonomisk brottslighet i en rad böcker, skrivna av Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner).

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Herr Collin kontra Napoleon Bild på bokomslag för Herr Collin är ruinerad Bild på bokomslag för Herr Collins affärer i London Bild på bokomslag för Herr Collins affärer med hemlandet Bild på bokomslag för Herr Collins alibi och andra noveller +9 st