Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Roland Hassel

    Man

    Medelålders, tuff och <i>mycket</i> stryktålig polis i Stockholm, sedermera även aktiv i internationell brottsbekämpning i böcker av Olov Svedelid. Det är hårdkokta skildringar om brutal, vanligen organiserad brottslighet, och Roland Hassel råkar ofta illa ut – en gång är han t.o.m. död någon minut. Han är skild från Cilla, men omgift med Virena med vilken han har dottern Elin.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Hassel & jakten på lilla Mona Bild på bokomslag för Nödens handelsmän Bild på bokomslag för Barnarov Bild på bokomslag för Hassel och utpressarna Bild på bokomslag för Hassel och Osiris hämnd +25 st
  • Dexter Morgan

    Man

    En attraktiv, vänlig och alltid välklädd rättstekniker, född 1971 och gift med Rita Bennett vars två barn han är mycket förtjust i. I hemlighet är han dessutom en empatilös seriemördare, avslöjar författaren Jeff Lindsay (pseudonym för Jeffry P. Freundlich). Dexter Morgan såg sin mor mördas och uppmuntras av sin fosterfar, som är polis, att döda grova brottslingar som undkommit rättvisan.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dexter - dunkla drömmar Bild på bokomslag för Dexter - hängiven hämnare
  • Isabella Knyckare

    Kvinna

    Kriminalinspektör vid Stockholmsgruppen, en specialenhet inom NOA, som Lotta Luxenburg skrivit en svit polisromaner om. Isabella Knyckare har genomlidit en traumatisk upplevelse: pojkvännen och kollegan Martin mördades i tjänsten, och hon fortsätter försöka hitta mördaren. Hon ser bra ut, med rak näsa, isblå ögon och fylliga läppar. Hon arbetar ofta i par med kollegan Nikolaj Malmsten.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Infiltratören Bild på bokomslag för Rättskiparen
  • Christopher Silfverbielke

    Man

    Han har varit verksam som bl.a. aktiemäklare och riksdagspolitiker, men framför allt är Christopher Silfverbielke en fullfjädrad psykopat, mördare och bedragare – svensk kriminallitteraturs vidrigaste figur. Men han är snygg, charmig, välklädd och artig, vilket gör att han lätt får kvinnor på fall i en svit romaner av Dan Buthler och Dag Öhrlund. Och hans hämndaktioner är extremt brutala.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för En nästan vanlig man Bild på bokomslag för Grannen Bild på bokomslag för Återvändaren Bild på bokomslag för Uppgörelsen Bild på bokomslag för Erövraren