Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Petra Wester

    Kvinna

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Svinajakten Bild på bokomslag för Svärmaren Bild på bokomslag för Äppelkyrkogården
  • Eva Ström

    Kvinna

    Energisk ung kriminalinspektör, född i Vietnam och adopterad i Sverige. Eva Ström hade en svår uppväxt, men utbildade sig till polis, och fick en tjänst i Ystad. Senare förflyttas hon till Malmö. Hon arbetar i par med Jonny Lilja i böckerna av Olle Lönnaeus. Hon styrketränar, har en kompakt kroppshydda, brett ansikte med sneda ögon och är bosatt med flickvännen Britt i ett hus på landet.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Jonny Liljas skuld Bild på bokomslag för Marias tårar Bild på bokomslag för Tiggarens hand
  • Pi Nyberg

    Kvinna

    Hon heter faktiskt Pi: hennes pappa var matematiker med ett kuriöst sinne för humor. Hon är ung, pigg och vacker, anställd på Sveriges Radio och gift med advokaten Alex Nyberg; de bor i en villa i Trollbäcken. Dessutom är Pi Nyberg deckarfantast, läser mycket och kan inte låta bli att framgångsrikt delta i undersökningarna då hennes make arbetar med brottsfall i tre romaner av Folke Mellvig.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Sist till kvarn Bild på bokomslag för Lyckta dörrar Bild på bokomslag för Dödens mannekänger
  • Matthew Cave

    Man

    En ung dansk journalist med ett vardagligt utseende, som lider av svåra mardrömmar sedan hans hustru och deras ofödda barn dödats i en trafikolycka. I böckerna av Mads Peder Nordbo har Matthew Cave tagit jobb på Grönland, där han träffar och förälskar sig i den ilskna unga inuitkvinnan Tupaarnaq Siegstad, som suttit i fängelse, och de engagerar sig i utredningarna av flera brutala mord.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Flickan utan hud Bild på bokomslag för Mannen från Thule