Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Henrik Pettersson

    Man

    En cirka 30 år gammal småfifflare, smal, mellanblond, ogift och empatilös. Han är bosatt i Stockholm där han missköter olika jobb och kopplar av med droger och sex tills han råkar riktigt illa ut i en trilogi kriminalromaner av Anders de la Motte och blir jagad inte bara av polisen. Henrik ”HP” Petterssons storasyster Rebecca Normén är dock polis och kan hjälpa honom då han råkat illa ut.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Geim Bild på bokomslag för Buzz Bild på bokomslag för Bubble
  • Harriet Blue

    Kvinna

    Hon är kriminalpolis, verksam i Australien, och har specialiserat sig på att lösa sexbrott. Harriet Blue, kallad Harry av vännerna, föddes 1981, är småvuxen (155 cm), har blå ögon och svart hår samt är känd för sin envishet. Den enda som står henne nära är brodern Sam. Hur hon löser sina fall skildras i böcker som amerikanen James Patterson och australiern Candice Fox skriver gemensamt.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för
  • Nathalie Svensson

    Kvinna

    Hon är överläkare i Uppsala och psykolog i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp (GMP). Dessutom en ledande expert på psykopater och seriemördare, försäkrar hennes skapare Jonas Moström. Hon har en tragisk bakgrund, som inkluderar mordet på hennes fästman Adam, samt en vårdnadstvist med ex-maken Håkan om parets båda barn. Nathalie Svensson samarbetar ofta med kommissarie Johan Axberg.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Himlen är alltid högre Bild på bokomslag för Dominodöden Bild på bokomslag för Midnattsflickor Bild på bokomslag för Trogen intill döden Bild på bokomslag för Skuggorna ruva
  • Jackson Lamb

    Man

    Misantropisk chef för Slough House, en avdelning för avdankade spioner och agenter i engelska MI5. Jackson Lamb, centralfigur i en romansvit av Mick Herron, är en gammal spion som gått ner sig. Han är lång, har ett ”frånstötande” ansikte, är cynisk och sarkastisk, kedjerökare och har dålig personlig hygien. Det hindrar inte att han och hans avdelning lyckas lösa flera känsliga spionfall.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Bild på bokomslag för