Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Dexter Morgan

    Man

    En attraktiv, vänlig och alltid välklädd rättstekniker, född 1971 och gift med Rita Bennett vars två barn han är mycket förtjust i. I hemlighet är han dessutom en empatilös seriemördare, avslöjar författaren Jeff Lindsay (pseudonym för Jeffry P. Freundlich). Dexter Morgan såg sin mor mördas och uppmuntras av sin fosterfar, som är polis, att döda grova brottslingar som undkommit rättvisan.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dexter - dunkla drömmar Bild på bokomslag för Dexter - hängiven hämnare
  • Susanne Dahlgren

    Kvinna

    En f.d. åklagare som sadlar om, blir kriminalpolis och så småningom biträdande justitieminister. Vackra Susanne Dahlgren gör en snabb karriär, men hon har ett mindre lyckligt privatliv. Då hennes barn vuxit upp lämnar maken henne. Istället inleder hon ett förhållande med advokaten Mattias Berglund, trots att de ofta står på olika sidor i de kriminalromaner Thomas Bodström skrivit om dem.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Rymmaren Bild på bokomslag för Idealisten Bild på bokomslag för Lobbyisten Bild på bokomslag för Populisten
  • Louis Kincaid

    Man

    Polis i Michigan, senare privatdetektiv och huvudperson i en rad polisromaner av P.J. Parrish (pseudonym för Kristy Montee och Kelly Nichols). Han har en svart mor och en vit far, och är uppvuxen hos fosterföräldrar. Louis Kincaid har slät, ljusbrun hy, gråa ögon, mörkt hår och höga kindben. Han är singel, men har ett ostadigt förhållande med den kvinnliga kriminalaren Joette ”Joe” Frye.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Spår i snön Bild på bokomslag för Det inre mörkret Bild på bokomslag för Utan skuld
  • Michael McLoughlin

    Man

    Äldre, något överviktig polisman i Dublin, som efter pensionen köpt hus i en badort utanför staden. Han är singel – men inte ointresserad av kvinnor – och närmaste familjen är liten: modern, som bor på ett ålderdomshem, samt en syster. Fadern, som också var polis, dödades i tjänsten. Som pensionär blir Michael McLoughlin motvilligt indragen i olika kriminalfall i romaner av Julie Parsons.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mary, Mary Bild på bokomslag för I det förflutnas grepp Bild på bokomslag för En sista söndag