Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Ulrika Stål

    Kvinna

    Självsäker, egocentrisk men skicklig advokat och duktig detektiv i Stockholm, huvudperson i advokaten Ann-Christin Henshers fem deckare. Ulrika Stål är snygg, klär sig flott och dyrt, syns ofta i innekretsar och satsar allt på jobbet. Hon har en snäll och eftergiven äkta man, Stefan, som tar hand om barn och hushåll tills hon skaffar sig en älskare varefter skilsmässan blir ett faktum.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Skulden till Daniel Bild på bokomslag för I orätta händer Bild på bokomslag för I lögnens spår Bild på bokomslag för Naken ängel Bild på bokomslag för Kobrans öga
  • Petra Connor

    Kvinna

    Hon är vacker, smal, svarthårig, svartögd – samt en både tuff och bra mordutredare. Connor är anställd vid Los Angeles-polisens mordrotel, och samarbetar med författaren Jonathan Kellermans huvudperson Alex Delaware i flera av dennes fall. Hon är dessutom själv huvudperson i två romaner. Men hon har en bakgrund hon ogärna talar om, och hennes privatliv är rörigt, för att uttrycka det milt.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för - den starkes rätt Bild på bokomslag för Billy Straight
  • Kristin Bye

    Kvinna

    Cirka 30 år gammal är Kristin Bye känd TV-journalist och -personlighet i hemlandet Norge. Hennes skapare Tom Egeland beskriver henne som lång och slank, med gröna ögon och rödbrunt hår. Hon är intresserad av mystik, vilket inte alltid uppskattas av hennes gode vän och medarbetare, journalistveteranen Gunnar Borg. Hon är singel men har ett särboförhållande med dokusåpakändisen Christoffer.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Vargnatten
  • Jason Bourne

    Man

    David Webb var yrkesmördare och spion då han efter ett uppdrag drabbades av total minnesförlust. CIA döpte raskt om honom till Jason Bourne, och har använt honom för flera föga hedervärda uppdrag. Hans fru dödades i ett bombanfall, men hans son överlevde – vilket han först inte visste. Robert Ludlum skrev de tre första böckerna om honom, därefter har han tagits över av andra författare.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Kodnamn Schakalen Bild på bokomslag för Identitet Kain Bild på bokomslag för Operation Hongkong