Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Annika Bengtzon

    Kvinna

    Skapad av yrkeskollegan Liza Marklund torde Annika Bengtzon vara en av Sveriges mest kända journalister. Hon är gift tvåbarnsmor, men framför allt en skicklig kriminalreporter, som ständigt dras med dåligt samvete för att hon ger familjen för lite tid. Hon är en sammansatt personlighet, som kan vara tuff ena minuten, gråtfärdig nästa, men framstår i stort som en duktig modern yrkeskvinna.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Prime time Bild på bokomslag för Den röda vargen Bild på bokomslag för Sprängaren Bild på bokomslag för Nobels testamente Bild på bokomslag för Livstid +6 st
  • Lovisa Ling

    Kvinna

    Hon är en ung stjärnreporter i Stockholm: tuff och hård på utsidan, men trasig inombords efter att ha utsatts för våldtäkt. Lovisa Ling är vacker med ljust, vanligen färgat hår och en slank, smidig kroppsbyggnad. Hon är singel tills hon blir sambo med den medelålders kriminalaren Ulrika Stenhammar trots att de är olika personligheter. De arbetar tillsammans i romaner av Caroline Engvall.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Ärren vi bär Bild på bokomslag för Judasvaggan Bild på bokomslag för Dockleken Bild på bokomslag för Kyrkan Bild på bokomslag för Välgöraren
  • Sten Wall

    Man

    Han älskar mat, främst husmanskost, och det har resulterat i en viss övervikt som kommissarie Sten Wall försöker bekämpa genom långa promenader i halländska Staden. Där löser han också brott i en lång svit deckare av Björn Hellberg. Den sympatiske, något sävlige Wall, som åldras ovanligt långsamt, är ungkarl men sedan flera år särbo med Ulla i Göteborg. Och han semestrar gärna på Bornholm.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den grå Bild på bokomslag för Funny Fanny Bild på bokomslag för Då dagboken dog Bild på bokomslag för Dödslängtan Bild på bokomslag för Trofésamlaren +22 st
  • Pernilla Bitén

    Kvinna

    Ofta – till hennes stora irritation – kallas hon ”Sverige vackraste polis”. Hon är lång, med mörkbrunt hår, fräknar, glittrande ögon och ett brett leende, enligt författaren Gösta Unefäldt. Pernilla Bitén är en duktig polis, som avancerar från kriminalassistent till kriminalchef i Strömstad. Hon gifter sig med kollegan Bo Kronborg, och de får tillsammans dottern Emma – samt två bostäder.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Dödligt handikapp Bild på bokomslag för Högt spel Bild på bokomslag för Hämnden är min, säger ... Bild på bokomslag för Den röda nyckeln Bild på bokomslag för ... dömes för mord … (Brottsbalken 3 kap. 1§)