Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Max Wolfe

    Man

    Kriminalare i London, och enligt författaren Tony Parsons en mycket vanlig man med ett mycket vanligt utseende. Dock är han en envis och skicklig polis med ett hårt yttre och ett mjukt inre. Han är runt 30 år gammal, hans familj i våningen i Smithfield består av hans lilla dotter och en hund. Han har sömnproblem och är fortfarande förälskad i sin ex-hustru. Och så är han en duktig boxare…

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Murder bag Bild på bokomslag för Slaktaren i Highgate Bild på bokomslag för Bödlarna i Tyburn
  • Göran Persson

    Man

    Han började vid polisen i Lysekil på 1910-talet, och när läsarna först får möta honom runt 20 år senare är han en mogen men ändå ungdomlig överkonstapel, som trivs med jobbet och arbetskamraterna, men även hemma hos hustrun Inga och fostersonen Otto. Lennart Brohed har skrivit en svit historiska pusseldeckare om Göran Persson, vilka även skildrar stämningarna i Sverige under tidsperioden.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Änkan som inte sörjde Bild på bokomslag för Löjtnanten som inte kom hem Bild på bokomslag för Kol & koks AB : i parti och minut till lägsta dagspriser Bild på bokomslag för Partrederiet Uranus : ett fall av ondska? Bild på bokomslag för Dödsfallet +8 st
  • Zack (Zackarias) Herry

    Man

    En tragisk barndom har gjort 27-årige ”Zack” Herry till en splittrad personlighet. Då han var sex år mördades hans mor. Nu är han på dagtid en ambitiös kriminalinspektör i Stockholm, men på nätterna slår han runt med knark och sprit på svartklubbar. Han betecknas som vacker, med blont hår, är vältränad och huvudperson i ”Herkulesserien” av Mons Kallentoft, Markus Lutteman och Anna Karolina.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Zack Bild på bokomslag för Leon Bild på bokomslag för Bambi Bild på bokomslag för Heroine Bild på bokomslag för Falco
  • Fred Hellington

    Man

    Svensk mästerdetektiv, tidigare anställd vid Scotland Yard, som öppnar privat detektivbyrå vid Torsgatan i Stockholm på 1920-talet. Han har inte helt oväntat stora likheter med en viss Sherlock Holmes. Vid sin sida har han sin krönikör, engelsmannen Robinson ”Rob” Wilkins. Det är också under Wilkins namn som böckerna om Fred Hellington är publicerade, men de är skrivna av Harald Johnsson.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Den döda hämnerskan