Meny

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

  • Malin Fors

    Kvinna

    Kriminalpolis i Linköping och ensamstående mamma till Tove efter skilsmässan från maken Janne. Istället har Malin Fors ett antal älskare, den ene efter den andre, men inget förhållande varar särskilt länge. Hon ser bra ut, med blont hår, vanligen kortklippt, och en vältränad, atletisk kropp. Hon har kämpat hårt mot alkoholism och slutligen lyckats, berättar författaren Mons Kallentoft.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Midvinterblod Bild på bokomslag för Sommardöden Bild på bokomslag för Höstoffer Bild på bokomslag för Vårlik Bild på bokomslag för Den femte årstiden +9 st
  • John Madden

    Man

    Scotland Yard-detektiven John Madden drabbades av en granatchock under första världskriget, men löser ändå 1921 ett mord på fyra personer på Surreys landsbygd. Därefter slår han och hans hustru, dr. Helen Blackwell, sig ner som bönder i Surrey, men av skilda skäl deltar Madden ändå i utredningarna av flera brutala mord i England under 1930- och 40-talen i en svit romaner av Rennie Airth.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Mörkrets flod Bild på bokomslag för Blodröd våg Bild på bokomslag för Vinterdöd
  • Ruth Galloway

    Kvinna

    Hon är några och 40 år gammal, och bor med sin dotter Kate och sin katt nära havet i Norfolk. Men rättsarkeologen Ruth Galloway har många vänner, bland dem den gifte kriminalkommissarien Harry Nelson, pappa till hennes dotter. Hon är självständig, humoristisk, attraktiv och kurvig – hon väger runt 80 kilo. Elly Griffiths (pseudonym för Domenica Maxted) har skrivit en svit deckare om henne.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Flickan under jorden Bild på bokomslag för Känslan av död Bild på bokomslag för Janusstenen Bild på bokomslag för Huset vid havets slut Bild på bokomslag för En orolig grav +10 st
  • Tiny (Thobela) Mpayipheli

    Man

    Sydafrikansk krigare från xhosa-folket, beryktad frihetskämpe – tidigare ANC-soldat – men också Stasi-agent och prickskytt för KGB. Han är son till en fridsam pastor, och enligt författaren Deon Meyer ”fruktansvärt stor”, med mycket mörk hy och bländvita tänder. Thobela ”Tiny” Mpayiphelis är en duktig rugbyspelare samt under en period sambo med Miriam Nzululwazi vars död tar honom hårt.

    Läs mer

    Förekommer i:

    Bild på bokomslag för Död i gryningen Bild på bokomslag för Devils peak Bild på bokomslag för Jägarens hjärta