Meny
Inloggning /

Litterära figurer

Exempel på litterära figurer

 • Michelle Maxwell

  Kvinna

  En gång tog hon olympisk medalj i rodd och blev sedan Secret Service-agent, men förlorade jobbet sedan hon slarvat med skyddet till en presidentkandidat som mördades. David Baldacci beskriver Michelle Maxwell som några och 30 år gammal, attraktiv, 175 cm lång, med mörkt hår – samt närstridsexpert. Hon arbetar tillsammans med Sean King, och de har till och från ett… eh, intimt förhållande.

  Läs mer

  Förekommer i:

 • Mma Ramotswe

  Kvinna

  I Botswanas huvudstad Gaborone driver Mma Precious Ramotswe Damernas detektivbyrå (The No. 1 Ladies’ Detective Agency). De fall hon arbetar med handlar vanligen inte om några grövre brott, utan mer om att lösa vardagsproblem för klienterna. Mma Ratmotswe älskar te och sin make, den snälle J.L.B. Matekoni, samt deras två adoptivbarn: alla ömsint skildrade av skotten Alexander McCall Smith.

  Läs mer

  Förekommer i:

  +11 st
 • Tom Barnaby

  Man

  Kommissarie Thomas Geoffrey “Tom” Barnaby har blivit internationellt känd via ett antal polisromaner av pusseldeckartyp, skrivna av Caroline Graham, men främst tack vare TV-serien “Morden i Midsomer”. Han är en lugn, tålmodig, metodisk och noggrann polisutredare i den fiktiva staden Causton, där han bor med hustrun Joyce och dottern Cully. Hans högra hand är kriminalassistent Gavin Troy.

  Läs mer

  Förekommer i:

 • Christopher Silfverbielke

  Man

  Han har varit verksam som bl.a. aktiemäklare och riksdagspolitiker, men framför allt är Christopher Silfverbielke en fullfjädrad psykopat, mördare och bedragare – svensk kriminallitteraturs vidrigaste figur. Men han är snygg, charmig, välklädd och artig, vilket gör att han lätt får kvinnor på fall i en svit romaner av Dan Buthler och Dag Öhrlund. Och hans hämndaktioner är extremt brutala.

  Läs mer

  Förekommer i: